Faranghe - een italiaanse woonboerderij

omeletrol

Nieuwsbrief

La Dolce Vita - Eten & drinken

Frittata di Tonno

Benodigdheden per persoon:
2 eieren
80 gram tonijn (in olie of brine)  
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel kappertjes
tomaat

Werkwijze:
Kook water in een pannetje. Snij een kruis in het tomatenvel en doe de tomaat in het kokend water. Na enkele minuten haal je de tomaat uit het water en je kan de tomaat makkelijk ontvellen. Snijdt het tomatenvlees in stukjes. Prak de tonijn fijn met de mayonaise. Voeg stukjes tomaat en eetlepel kappertjes aan dit tonijnmengsel toe en roer het tot een geheel. Breng op smaak met zout en peper.
Kluts de eieren en bak een dunne omelet. Laat de omelet koud worden en besmeer de omelet met de tonijnmengsel. Rol de omelet op en snijdt schuin in twee stukken.

Variaties:
(1) Vervang de mayo door 2 eetlepels yoghurt met een flinke scheut olijfolie. (2) voeg aan de geklopte eieren gesnipperde verse bieslook toe.

Mangia!